Med den rette kost kan du selv gøre rigtig meget for at styrke din potens. Der er masser af undersøgelser der beskriver sammenhængen mellem mænds diæt og potens, men problemet er at denne viden ofte er meget specifik, nogen gange selvmodsigende, og oftest bliver præsenteret uoverskueligt.

I Potens diæten lærer du nogle simple grundprincipper over hvad der virker og hvad der ikke virker i forhold til at styrke sin potens.

Men hvad er god potensmad?

Det er:
 • Mad som styrker testosteronproduktionen (se potensboosterlisten)
 • Mad som afgifter din krop for kemiske stoffer der nedbryder testosteron (såsom fx kål)
 • Mad som opbygger din muskelstyrke (de rette proteiner)
 • Mad som styrker dine kar og blodomløb
 • Mad der giver dig et stabilt blodsukker og et stabilt energiniveau (lav GI mad)

“Jamen … Jeg spiser nogenlunde sundt …”

Mange mænd spiser nogenlunde sundt, men har alligevel problemer med potensen. Det er super hvis du spiser sundt, men for de fleste er der stadig plads til forbedring.

Meget såkaldt sund mad kan sagtens være dårligt for potensen, specielt hvis du spiser dem i et forkert mængdeforhold. Et eksempel er frugt.

Frugt er sundt. MEN.
 • Sprøjtet frugt skal du netop ikke have da kemikalierne bidrager til at forstyrre din hormonbalance.
 • Det samme gælder meget søde frugter, såsom de fleste tropefrugter. Selvom de indeholder gode næringsstoffer, så får det store sukkerindholdet dit blodsukker til at stige for hurtigt, noget der er dårligt får potensen på både kort og langt sigt.
 • Hvis du spiser for meget frugt på en gang vil dit blodsukker også stige, hvilket på kort sigt får testosteron til at falde. Du skal derfor time din indtagelse af frugt og begrænse den til efter motion og træning.

De vigtigste principper i potensdiæten

Med den rette viden kan du hurtigt tweake dine kostvaner så din ellers sunde diæt begynder virkeligt at bidrage til din potens og sexlyst.

Når det gælder potens og diæt er der nogle helt bestemte ting der virker og nogle helt bestemte ting du skal undgå.

Her er 3 af de vigtigste principper i potensdiæten:

1) Den rette mængdeforhold booster din potens

Det er vigtigt at spise det rette mængdeforhold mellem stivelse (kulhydrat), grøntsager, fedt og protein. På den måde sikrer du at din krop:
 • Forbrænder mere fedt
 • Opbygger muskler
 • Fordøjer bedre
 • Holder blodsukkeret stabilt
 • Opretholder en sund hormonbalance
Ved simpelthen at ændre på mængdeforholdet kan du spise den mad du bedst kan lide, og du kan spise dig mæt.

Her er 4 gode grundregler til det rette mængdeforhold:
 • Skru op for grøntsagerne (spis mindst en halv tallerken fuld af grøntsager til hvert eneste måltid)
 • Skru ned for kulhydraterne (maksimalt en fjerdedel, og helst kun en ottendedel, af din samlede portion mad må komme fra ris, brød, pasta, kartofler)
 • Spis det rigtige fedt til hvert måltid
 • Spis protein til hvert eneste måltid (en fjerdedel af din tallerken skal fyldes op med protein) og det skal være

KVALITETSPROTEIN

Vælg kun kød fra fritgående dyr og suppler dit kød indtag med planteprotein fra bønner, bælgfrugter og nødder som harmoniserer hormonbalancen.Det rette mængdeforhold er alfa og omega. Proteiner og fedt udskyder blodsukkerstigningen, mens grøntsager mætter, stimulerer fordøjelsen og hjælper leveren med at omsætte det sunde fedtet, som er vigtigt for hormonbalancen.

2) Blodsukkervenlig mad er godt for potensen

Det andet vigtigste princip i potensdiæten er at spise mad der giver et stabilt blodsukker.

Hvad har blodsukkeret med potens at gøre, tænker du måske, og svaret er ALT.

Når kroppens blodsukker er ude af balance kommer der nemt skader på det erektile væv. Derfor er højt og svingende blodsukker den største faktor i udvikingen af impotens.

Et forsøg viste at i op til 2 timer efter et måltid rig på sukker og stivelse (cornflakes med sirup), var blodgennemstrømningen i kroppen kraftigt reduceret, hvilket på sigt kan føre til hjertekarsygdom og skader på det erektile væv.

Ved at reducere sine blodsukkerudsving gennem diæt forbedres impotens i nævneværdig grad.

“Forsøg har vist at efter indtagelse af sukker (glucose) havde mænd et 25% lavere testosteronniveau i flere timer efter”
Også testosteron påvirkes af højt blodsukker. Forsøg har vist at efter indtagelse af sukker (glucose) havde mænd et 25% lavere testosteronniveau i flere timer efter.

Når du spiser mad der får blodsukkeret til at stige, begynder kroppen af udskille hormonet insulin. Når dette hormon er i blodbanen giver det besked til kroppen om af aflejre fedt. Hvorimod når dit blodsukker er lavt får kroppen besked på at forbrænde fedt. Svingende blodsukker fører derfor også nemt til overvægt og øget kropsfedt, hvilket igen påvirker testosteronniveauerne negativt.

Derfor er blodsukkeret det første du skal få styr på hvis du vil forbedre din potens og styrke dit testosterontal.

Her er nogle første, vigtige skridt du kan tage.

SÅDAN GØR DU:
 • Undgå helt sukker, sodavand, kager, slik etc.
 • Undgå søde tropefrugter og spis kun lidt frugt og kun før/efter motion og træning.
 • Vælg udelukkende de kornprodukter som er fuldkorn og har lavt glukemisk index (GI). Spis brune ris og groft rugbrød, frem for pasta og hvidt brød.
 • Spis det rette mængdeforhold mellem kulhydrat, protein, fedt og grøntsager som beskrevet ovenfor. Fedt, grøntsager og protein forsinker blodsukkerstigningen.
 • Spis dig aldrig mæt i kulhydrater alene – spis aldrig en hel pizza, en kæmpe portion pasta eller en masse kartofler på én gang. Kulhydraterne er TILBEHØR.

3) Spis potensboostende ingredienser hver dag

potensboostende ingredienser

Det sidste og meget vigtige princip i en effektiv potensdiæt, som jeg vil give dig her, er at spise potensboostende ingredienser. Mange fødevarer indeholder nemlig stoffer der specifikt booster din potens.

Jo flere du spiser af dem hver eneste dag jo mere virker de samlet set.

Så hvorfor ikke vælge at inkludere dem i din daglige diæt?

Dette kræver blot lidt viden og at du hænger en liste over disse fødevarer op på dit køleskab så du husker at få dem købt ind.

HER ER NOGLE EKSEMPLER:

potensboostende ingredienser
Procyanidin fra mørke bær såsom blåbær og aronia, øger det gode kolesterol og beskytter endotelceller i hjerte og blodårer. Aminosyren L-Arginine stimulerer stoffet nitrogenoxid der er nødvendigt for at bevare en hård rejsning, og findes bl.a. i visse nødder.

Stoffet allicin fra hvidløg forbedrer blodgennemstrømningen til kønsorganerne og modvirker hjertekarsygdom.


==> Download hele POTENSBOOSTER LISTEN her <==