Et højt testosterontal er vigtigt som mand. Uden et sundt testosteronniveau kan du ikke få rejsning, du har ingen sexlyst og du har intet drive.

Men det gennemsnitlige testosteronniveau for mænd FALDER. Og danske mænd har det laveste sædtal i Europa.

Mange undersøgelser peger på at det skyldes ØSTROGENLIGNENDE KEMIKALIER, som er stoffer der findes overalt i vores miljø. Læs mere og find ud af hvordan du begrænser skaderne:
“Men det gennemsnitlige testosteronniveau for mænd FALDER. Og danske mænd har det laveste sædtal i Europa.”

Vores testosteron falder … drastisk!

For nogle få artier siden, var testosteronmangel primært noget der ramte ældre mænd.

Men NU TILDAGS ER det noget der kan ramme alle aldersgrupper – og det er blevet mere og mere almindeligt selv blandt yngre mænd. Det gennemsnitlige testosterontal for mænd er langt lavere nu end de var for blot 20-30 år siden.

Undersøgelser har vist at bare mellem 1987 og 2004 er testosteron faldet med hele 1 % om året.

Det er meget.

Hvis man førte denne statistik videre ud i fremtiden, ville mænd slet ikke have mere testosteron om 50 år. Så galt går det forhåbentligt ikke – men hvorfor falder mænds testosterontal så meget?

Meget tyder på at østrogenlignende kemikalier i omgivelserne har en KÆMPE indflydelse.

Er der kemiske østrogener i dit miljø?

Et xenoøstrogen er et kemisk stof der minder om østrogen i sin struktur. Derfor kan det “snyde” kroppen og binde sig til dine østrogenreceptorer, og have samme effekt i din krop som østrogen.

Vi mænd har både testosteron og østrogen i kroppen. Men det skal være i den rette balance.

“Xenoøstrogener får hanfisk til at blive til hunfisk og gør at små drenge får problemer med udviklingen af penis hvis de er blevet udsat for disse kemikalier under graviditeten.”
For meget østrogen nedbryder din krops naturlige testosteron, så dit testosteron og sædtal falder. Det giver nedsat potens, nedsat sexlyst og øget krospfedt hos. Kemisk østrogen mistænkes også for at medvirke til øget forekomst af testiskelkræft og flere andre alvorlige sygdomme hos mænd.

Xenoøstrogener får hanfisk til at blive til hunfisk og gør at små drenge får problemer med udviklingen af penis hvis de er blevet udsat for disse kemikalier under graviditeten.

Der er skræmmende fakta nok.

Så hvor findes skidtet?

Og hvordan undgår du det?

Hvor findes skidtet?

Problemet er, at kemiske østrogener findes overalt i dine omgivelser.

I plastik, fødevareemballage, i shampoo, tandpasta, i små spor i drikkevandet, i rengøringsmidler, i plastikrattet på din bil, i dine sko, i møbler, impregnering, loppemidler til dyr etc. etc.

Det er med andre ord UMULIGT helt at stoppe din eksponering for kemiske østrogener.

Men du kan begrænse det.

Cocktail effekten – og hvorfor de små ting hjælper

Hvis de kemiske østrogener er overalt, så er der alligevel ikke noget at gøre, tænker du måske.

Men her er det værd kende til det som videnskaben populært kalder for COCKTAILEFFEKTEN.

COCKTAILEFFEKTEN siger at summen af kemikalier langt overstiger effekten af de enkelte kemikalier hver for sig i lille dosis. Samlet set har de mange små doser en større effekt.

Vi kan tale om at 0,001 + 0,001 + 0,001 + 1= 9

Cocktaileffekten ses bl.a. ved skader på reproduktionsorganerne hos forsøgsdyr. Jo flere små ting du bliver opmærksom på at udelade fra din hverdag, jo mere kan du reducere den østrogene virkning i din krop.

4 nemme råd til at begrænse kemi i din hverdag

I Power Potens programmet gennemgår vi trin for trin hvordan du kan få smidt de værste østrogenbomber ud fra dit hjem og dine omgivelser. Du får en så komplet som mulig liste over alle de østrogene stoffer i din hverdag og hvad du kan gøre for at erstatte produkter med østrogen effekt.

For at du kan komme igang med det samme har du her en kort liste over nogle af de mest almindelige kilder til kemisk forurening af din krop:
 • PLASTIK EMBALLAGE
  Undgå så meget som muligt mad i plastik emballage . Og undgå ALTID VARM MAD i plastikemballage, da de giftige stoffer fra plastik specielt overføres til maden når de varmes op. Dvs. ingen varm kaffe af plastik krus, ingen opvarmning af mad i mikroovn i plastemballage.
 • SHAMPOO OG PERSONLIGE PLEJE
  Undgå parabener i shampoo, creme og personlig pleje (der findes flere parabenefri mærker i Matas eller helsekost)
 • RENGØRINGSMIDLER
  Undgå rengøringsmidler der ikke er 100% naturlige. Se fx. efter mærkerne Urtekrarm (helsekost) eller Tusindfryd og Ecover (Irma)
 • KONSERVES
  Undgå al konserves, såsom dåsemad, dåse øl og sodavand, flåede tomater på dåse etc.

Østrogen detox for mænd

En anden vigtig ting du kan gøre for din potens, rejsning og testosterontal er at detoxe.

Lyder det mere som noget kvinder gør for at tabe sig eller få smuk hud? Så tro om igen. Detox er i høj grad noget for MÆND…

Det er leverens opgave at udskille brugte østrogener fra kroppen. Men med mængden af kemi i vores miljø, er din lever konstant på overarbejde. Kan leveren ikke følge med i afgiftningsprocessen, så fiser de brugte østrogener rundt i blodbanen og gør skade.

Hjælper du leveren med at detoxe kan du derfor opnå forbedring af din hormonbalance og forøge dit testosteron naturligt. Det er ikke så svært som det lyder.

Du kan læse mere om hormon detox for mænd i denne artikel:

==> KLIK HER OG CHECK ØSTROGEN DETOX FOR MÆND UD <==